Zero Emissie GWW Transport: Ook E-truck chauffeur Wouter is enthousiast

E
Nieuws
E

Najaar 2023

‘Ik kom met meer energie thuis en voel me fitter. Door het elektrisch rijden ben ik een stuk bewuster geworden.’

Pas 3,5 week rijdt hij op moment van schrijven één van de elektrische gouden koetsten, maar de resultaten zijn nu al veelbelovend. De in Vlaardingen woonachtige Wouter werkt sinds acht maanden bij de Bruyn Transport. Toevalligerwijs komt hij in aanraking met de e-trucks als hij op een dag te vroeg op werk is en met planner Dennis een rondje meerijdt in een elektrische truck. Wouter vertelt: ‘Tijdens de rit werd de lach op mijn gezicht steeds groter. Het rijdt zo rustig. Vanwege mijn ADHD kan ik soms druk zijn en met teveel herrie klap ik dicht. Met dat elektrische is dat heerlijk. Geen herrie, dat bevalt me zo enorm.’

Bewust rijden, bewust leven

Wouter vervolgt: ‘Sinds ik de nieuwe truck rijdt kan ik met de fiets naar het oplaadpunt om daar op mijn truck te stappen. Op de fiets maak je je hoofd even leeg en ook voor het milieu is het beter. Ik kom met meer energie thuis en voel me fitter. Door het elektrisch rijden ben ik me een stuk bewuster geworden.’

Training & Code95

E-truck chauffeurs bij de Bruyn krijgen extra opleiding en training aangeboden met als doel het elektrisch rijden eigen te maken en de truck zo optimaal mogelijk in te zetten. Deze cursus geldt ook voor Code95. De training wordt verzorgd door Volvo en bevat onder andere één op één begeleiding met drie uur praktijktraining en een e-learning.

De gevaren

Met de geluidsarme e-trucks komt wel een nieuw gevaar om de hoek kijken. Want waar ronkende motoren voor sommigen een groot gemis zijn, is het voor andere verkeersgebruikers een punt van herkenning. Wouter vertelt: ‘Ik heb nog meer rekening te houden met de mensen om me heen, want die horen me minder goed dan eerst. Mensen schrikken soms zelfs. Ik ben me daar heel bewust van. Het is nog meer afstand houden, langzamer passeren, ruimer om mensen heen gaan. Ik en niet de medeweggebruiker heeft daar rekening te houden.’

Wil je zero emissie inzetten op je volgende project? Of benieuwd naar de rijervaring? We horen graag van je!

MEER DE BRUYN

Nog niet uitgelezen? Hieronder vind je nog meer recente projecten van de Bruyn Transport: