De Bruyn behaalt certificering Veiligheidsladder

E
Nieuws | Projecten
E
audit | certificering | SCL Light | veiligheidsladder

In gesprek met: Edwin van Haperen
Auditor Aboma Certificeringen

Eind 2021 is de Bruyn met succes geaudit voor de certificering Veiligheidsladder, ook wel Safety Culture Ladder genoemd. In de categorie SCL Light is de Bruyn ingeschreven op Trede 3 en die trede is ook behaald. Daar zijn we ontzettend trots op. We gingen hierover in gesprek met auditor Edwin van Haperen van Aboma die samen met zijn collega Peter Nouwen zorgde voor de audit bij de Bruyn. Onder andere vooronderzoek, werkbezoeken en interviews met medewerkers zijn ingezet om de Bruyn zo goed mogelijk te kunnen beoordelen. Auditor Edwin vertelt:

“Ik kende de Bruyn al wel van de projecten waar ik ze regelmatig zie rijden, maar nog niet inhoudelijk. Voorafgaand aan de audit doen we natuurlijk vooronderzoek. Wat voor bedrijf is het, hoe zit de organisatie in elkaar? Maar dat onderzoek is minimaal. We willen niet bevooroordeeld raken. Zo gaan we redelijk cold turkey het bedrijf in om een objectieve 0-meting te kunnen doen”.

“De saamhorigheid die we bij de Bruyn opmerkte was mooi om te ervaren.”

“Wat direct opviel was de openheid van alle mensen die we gesproken en gezien hebben. Bij een audit kom je toch aan iemands bureau zitten. En merk je het al snel als er een sociaal wenselijk antwoord wordt gegeven. Dan raken mensen in de war, wanneer ze van hun geïnstrueerde antwoord moeten afwijken omdat wij extra vragen stellen. Maar bij de Bruyn was juist het tegenovergestelde waar. Iedereen was relaxt en heel oprecht.”

“Wat ook duidelijk opviel was de gelijkgestemdheid onder de mensen. De Bruyn is actief bezig met veiligheid en duurzaamheid en daar zijn de medewerkers goed van op de hoogte. Maar het is niet zo dat dat wordt opgelegd. Mensen mogen er wat van vinden.”

De Veiligheidsladder is een landelijk gebruikt meetinstrument om het veiligheidsbewustzijn binnen bedrijven in kaart te brengen. De ladder bestaat uit 5 treden die de fases aangeven waarop een bedrijf zich op gebied van veiligheidsbewustzijn bevindt. Trede 1? Dan valt er nog een boel te verbeteren. Er heerst een cultuur van ‘wat niet weet wat niet deert’. Trede 5? Dan zit veiligheid ingebakken in het denken en doen van alle medewerkers.

“Op de dag van de audit werden we warm ontvangen. De professionaliteit van de organisatie werd die dag zeker duidelijk. Alleen al kijkend naar het wagenpark en de kennis van auto’s en type werkzaamheden. Dat zijn belangrijke dingen qua veiligheid. Daar wordt heel bedachtzaam mee omgegaan.”

“De saamhorigheid die we bij de Bruyn opmerkte was fijn om te ervaren.  Het was mooi om te zien hoeveel er wordt gedaan op gebied van gezondheid en duurzaamheid. En hoe betrokken de directie daarbij is. Hoe zij daar zelf ook zo actief mee bezig zijn. Niet alleen omdat het moet maar vooral omdat ze die verandering teweeg willen brengen. Dat was mooi om te zien,” aldus auditor Edwin.

Natuurlijk zijn we bij de Bruyn trots op het behalen onze certificering in Trede 3 van SCL Light. Maar er valt natuurlijk altijd extra winst te behalen. Zo worden werkprocessen en veiligheidsinstructies continu verbeterd en blijven we in ontwikkeling.

Zo investeren we fors in training en opleiding van onze mensen en zijn we steeds opzoek naar nieuwe manieren om van creatieve communicatie om onze boodschap op gebied van Veiligheid, Gezondheid en Duurzaamheid zover mogelijk te laten reiken.

Wij bedanken Edwin en Peter van Aboma voor de geslaagde audit.

Download hier het certificaat

MEER DE BRUYN

Nog niet uitgelezen? Hieronder vind je nog meer recente projecten van de Bruyn Transport: