Duurzaam

bij de Bruyn

DUURZAAM BIJ DE BRUYN

Duurzaamheid
van binnenuit

‘Welk bedrijf is er tegenwoordig niet bezig met duurzaamheid..’, horen we je denken. Maar anders dan bij andere bedrijven komt deze behoefte bij ons van binnen uit.

Als transportbedrijf in de GWW branche zijn wij ons bewust van onze Footprint. En daarvoor nemen wij onze verantwoordelijkheid. Zo sturen we dagelijks op het verhogen van duurzaam bewustzijn en het verminderen van CO2 uitstoot. Ook investeren we in duurzame oplossingen zoals schonere en elektrische wagens, duurzame energie opwekking en in  een bewust, gezond en ‘duurzaam’ team, Team De Bruyn!

Dat doen we niet alleen omdat het moet maar omdat we zien dat wij daar als groot transportbedrijf grote impact mee kunnen maken. 

Download hier onze Co2 Footprint documentatie van 2021.
Download hier onze Co2 Footprint documentatie van 2022.
Download hier ons energiemeetplan en hier ons jaarplan.

VERDUURZAMING

Samen werken aan een hoger bewustzijn #energietransitie

De grootste winst als het gaat om verduurzaming? Het collectief bewustzijn vergroten.

Want ook als ons wagenpark straks compleet elektrisch is, is bewust en zuinig omgaan met materieel nog steeds belangrijk. We sturen niet primair op het verminderen van verbruik maar zetten hoog in het verhogen van bewustzijn. En dat maken we best persoonlijk. ‘ Wat kun jij nú doen om jouw CO2-uitstoot te verminderen? Hoe ga je om met jezelf? Met je wagen en omgeving? Met je verbruik? Hoe bewust ben je je?’  Op al deze factoren worden in Smart Driver Coaching, een coaching traject voor al onze chauffeurs, op persoonlijk level inzichtelijk gemaakt. Daar zit de grootste winst.

“De thema’s gezondheid en duurzaamheid leven hier zeker. … in onze branche lopen we daarin echt voorop. Ben zelf laatst ook mee wezen suppen. Onderling hebben we dan echt schik. Dat geeft positieve energie!”

– Dennis, planner bij de Bruyn

#DuurzaambijdeBruyn
Hoe we dat doen?

zonne-energie

Het hoofdkantoor wordt met 300 zonnepanelen voorzien van groene stroom. We draaien alles op ledverlichting.

papierloos

Ons wagenpark rijdt volledig digitaal en ons kantoor is zo goed als papierloos.  

elektrisch

Met onze Groene Vloot bestaande uit 90 trucks waarvan twaalf 100% emissievrije E-trucks streven wij naar duurzaam, gezond en veilig transport.

recycle

Onze bedrijfskleding wordt gemaakt van gerecycled materiaal. Oude kleding wordt in ingeleverd en ook hergebruikt.

afgeschreven materiaal

Oude auto’s en afgeschreven materieel krijgen bij ons altijd een tweede leven, al dan niet in het buitenland.

Disposable-vrij kantoor

Kantoorartikelen worden duurzaam ingekocht en we zijn in transitie naar een kantoor zonder wegwerpartikelen.

Euro 6 & HVO

Alle diesel trucks hebben Euro6 motoren en rijden waar mogelijk op HVO diesel. Bij onderhoud wordt alleen biologisch afbreekbare olie gebruikt.

efficiënte planning

Logischerwijs maakt onze afdeling planning zich er dagelijks hard voor om mens en materieel zo efficiënt mogelijk in te zetten. Door de combinatie van GWW transport en grondstoffenhandel worden lege ritten zoveel mogelijk beperkt.

werkplezier

Bij aanschaf van nieuwe wagens wordt veel aandacht besteed aan cabine comfort en vernieuwing van apparatuur. En laat zo’n mooie wagen nou precies iets zijn waar onze mensen razend enthousiast van worden. Dit bevordert het werkplezier en de duurzame inzetbaarheid.

Smart Driver Coaching

Met Smart Driver Coaching investeren we in onze mensen en werken we op een positieve manier aan vitaliteit en veiligheid. We doorbreken de stigma’s en zetten de transportbranche in beweging!

Lees meer

duurzame certificering

Certificering volgens CO2-Prestatieladder in 2022. Bekijk ze hier. 

wagenpark

De Groene Vloot wordt jaarlijks vernieuwd met duurzamere en schone wagens.

Bekijk ons complete wagenpark hier

WIE WE ZIJN

Dit is de Bruyn.

Benieuwd naar wat we nog meer doen voor onze medewerkers en klanten?