Duurzaam transport succesverhaal: chauffeur Jasper aan het woord

E
Nieuws
E

Najaar 2023

‘De energie die je over hebt aan het einde van je werkdag, die is veel waard.’

Sinds februari 2023 werkt Jasper Hager (27) met veel plezier als chauffeur voor de Bruyn. Als hij voor het eerst hoort over Smart Driver Coaching moet hij even wennen. Een puntensysteem voor rijgedrag? Maar ook ziet hij meteen de uitdaging. Jasper vertelt:

‘Ik zie Smart Driver Coaching als een real life spel. Een extra uitdaging tijdens het rijden waarbij ik mezelf persoonlijke doelen stel. Mijn doel is om op interne stukken tussen de 6 en 7 te scoren. Op lange afstanden streef ik naar een 9 of hoger. Dat is een pittige doelstelling. Het behalen lukt ook niet altijd maar we gaan er wel voor!’

Jasper vervolgt: ‘De grootste verbetering heb ik behaald op uitrollen. Dat was in het begin echt drama, met een 4 mocht ik blij zijn. Door zo’n cijfer ga je er toch bewuster over nadenken. Hoe kan ik uitrollen zonder hinder te veroorzaken? In het begin wil je niet tot last zijn en blijf je gasgeven. Maar op een gegeven moment is bij mij de knop omgegaan. We worden toch al gezien als langzaam verkeer. Vanaf dat punt durfde ik lak te hebben aan auto’s die achter me zaten te duwen.’

‘Door Smart Driver Coaching ben ik veel rustiger gaan rijden. Waar je voorheen thuis kwam, op de bank plofte en na een paar uur dacht ‘het is weer tijd voor bed’ heb ik nu nog energie over om iets leuks te doen. Als je steeds gas geeft en veel moet remmen, rijd je veel opgefokter. Dat is vermoeiend en heeft op den duur ook invloed op je werkplezier. Ik merk sindsdien zo’n groot verschil. Dat besef, dat is een lekker gevoel. Ik ben zo blij dat ik dit heb ingezien. Je gaat echt een stuk makkelijker door het leven.’

MEER DE BRUYN

Nog niet uitgelezen? Hieronder vind je nog meer recente projecten van de Bruyn Transport: