De Blankenburg verbinding

E
GWW Transport
E

In opdracht van: De Baak (DEME en Balast Nedam)
Duur: 5 jaar

Project Blankenburgverbinding, ook wel De Baak genoemd, is een vijfjarig infrastructuurproject van immense omgang. De Blankenburgverbinding zorgt als nieuwe snelweg straks voor een verbinding tussen de A20 bij Vlaardingen (noordoever) en de A15 bij Rozenburg (zuidoever). Door middel van een landtunnel op de noordoever én een tunnel onder het Scheur, wordt de nieuwe A24 in de omgeving ingepast. Ook wordt de A20 verbreed.

De Bruyn is sinds de start in 2019 partner voor al het GWW transport en zorgt hierbij voor de nodige projectbegeleiding en logistieke organisatie. Begin 2019 startte het project voor De Bruyn met de afvoer van 175k kub vervuilde grond richting de Atero in Tilburg. Na de vervuilde grond, volgde de aanvoer van nieuw zand voor de creatie van een stevige omheining voor de tunnelbak. De omheining van zand werd op natuurlijke wijze, met water als tegendruk, op zijn plek gehouden en verder uitgegraven. Na plaatsing van de tunnel, die geheel onder water werd gemonteerd, heeft De Bruyn gezorgd voor de afvoer van het water. In het vooruitzicht ligt uiteraard het nodige (afvalt)transport voor de creatie van nieuwe wegenaanleg.

In 2024 wordt de nieuwe Rijksweg opengesteld. Deze verbinding draagt bij aan een robuust netwerk. We zijn er trots op onderdeel uit te mogen maken van deze vernieuwing.

MEER DE BRUYN

Nog niet uitgelezen? Hieronder vind je nog meer recente projecten van de Bruyn Transport: