Smart Driver Coaching

INNOVATIEF COACHINGSTRAJECT

vitaliteit, rijprestaties en veiligheid op de weg

In samenwerking met Sectorinstituut Transport & Logistiek en Apployee zijn we bij de Bruyn eind 2021 gestart met een innovatief coachingstraject voor Team de Bruyn: Smart Driver Coaching. Een jaar lang werken we met elkaar aan persoonlijke groei en ontwikkeling op gebied van vitaliteit, rijprestaties en veiligheid op de weg.

Want een Gezond, Duurzaam & Veilig bedrijf ben je niet zomaar. Daarvoor investeren we flink in zowel mens als materieel. En zetten we met elkaar de transportbranche in beweging!

Gezond = het hogere doel

Gezondheid is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Goede gezondheid is in alle opzichten de basis voor een duurzame toekomst. Onze mensen zijn onze belangrijkste spelers. En onze mentale en fysieke gezondheid ligt daaraan ten grondslag.

Dat wij allemaal gezond zijn, zien we als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en als basis voor duurzame groei. Door een omgeving te creëren waar het ‘normaal’ is lekker bezig te zijn met gezondheid, doorbreken we het stigma van de ongezonde transportbranche én worden we elkaar vitaler. Een win-win voor iedereen. Binnen Smart Vitality werken we allemaal aan onze eigen gezondheid, op ons eigen niveau. Maar we doen het met elkaar. Zo trekken we elkaar mee het goede pad op en inspireren we elkaar.

Smart vitality

Smart Vitality is niet alleen voor onze chauffeurs maar voor het hele team. Ook planning, garage, personeelszaken, iedereen doen mee! Met een uitgebreide gezondheidscheck brengt een externe coach de individuele gezondheidsscore in kaart. Daarna volgen diverse persoonlijk groeigesprekken en gezamenlijke sessies. Hoe sta jij ervoor, waar liggen jouw risico’s en op welke vlakken kun je je gezondheid verbeteren? Dit alles inzichtelijk in een persoonlijke leeromgeving. Gedurende het jaar zijn er meet- en contactmomenten en interactieve begeleiding aangepast op ieders niveau. Zowel individuele doelen als groepsdoelen maken het werken aan vitaliteit een leuke uitdaging en zorgen voor verbinding.  

Bewust-zijn door meetbare resultaten

Vitale en gezonde medewerkers zorgen voor positieve impact op de algehele bedrijfscultuur en rijprestaties. Een belangrijke factor is hierbij het bewustzijn. Hoe bewuster je bent, denk aan gedrag, voeding, efficiëntie en verbruik, hoe leuker en makkelijker het is om daar actief in te verbeteren. Binnen Smart Driver Coaching worden al deze factoren inzichtelijk en meetbaar gemaakt. Zo gaan we doelgericht aan de slag.

Rijprestaties en Co2 reductie

Onnodige uitstoot? Ook daar gaan we actief mee aan de slag binnen Smart Driver Coaching. Door het bewustzijn te vergroten en gedrag inzichtelijk en meetbaar te maken ontstaat ruimte voor groei. Denk aan optimalisatie van rem-tijd, afstand tot andere voertuigen, stationair draaien en uitroltijd. Alle wagens bevat apparatuur waarmee deze factoren meetbaar en inzichtelijk zijn. Tijdens persoonlijke groeigesprekken gaan we het gesprek aan maar laten we de verantwoordelijkheid bij de mensen zelf. Waar zit jouw winst? Zo verduurzamen we met elkaar en vernieuwen we van binnenuit.

Een veilige werkomgeving

Binnen het programma reiken we op alle vlakken coaching, handvatten en challenges aan voor zuiniger verbruik en het optimaliseren van rijprestaties en veiligheid op de weg. En dit alles vanuit een positieve insteek. Geen ‘vitaliteitsmanager’ maar een positivity manager. Focus op wat we wél willen. Positief feedback leren en durven geven. Niet alleen van projectleider naar chauffeur maar ook chauffeurs onder elkaar. Ieder mag zich vrij voelen elkaar aan te spreken op gedrag of acties die niet bijdragen aan onze doelen pijlers.

Benieuwd naar wat we nog meer doen voor onze medewerkers en klanten? Bekijk dan ook onze andere pijlers:

INTRODUCTIE

Benieuwd naar hoe we Smart Driver Coaching bij Team de Bruyn introduceerde?

WIE WE ZIJN

Dit is 
de Bruyn.

Wil je op de hoogte blijven of ook werken voor het gezondste transportbedrijf in Nederland? Volg ons op social media of solliciteer direct.